OBAVIJEST O ZBRINJAVANJU GRANJA I DEBALA

GRANJE

Poštovani mještani,

zbog olujnog nevremena koje je zadesilo naše područje uslijed čega su nastale materijalne štete, ponovno vas podsjećamo da srušena stabala i granje odložite na dostupnu površinu, što podrazumijeva da su grane i debla skupljene i na jednom mjestu, unutar dvorišta ili s vanjske strane na površini koja ne ometa promet, te da su lako dostupna kamionima. Lokaciju za sakupljanje nam dojavite na: 01/3310350 ili opcina@brdovec.hr.

Takvo sakupljanje će se vršiti do 11.8.2023.g.

Ukoliko će i dalje postojati drvna masa koju trebate zbrinuti, to možete obaviti, uz prethodnu najavu, samostalnim dovozom na lokaciju u Januševcu (južni dio bivše vojarne) i to do najkasnije 1.9.2023.g.

Napominjemo da se na ovaj način prikuplja SAMO stabla i grane.

Za očekivati je, uzimajući u obzir klimatske promjene i dugoročne prognoze, ponovne oluje što će ponovno rezultirati srušenim stablima koja prijete prometu i sigurnosti.

Svjedočeći kakvu štetu oluja može napraviti, mole se svi koji imaju neodržavana stabla ili ona koja su otišla u da ih obavezno urede ili sruše radi sprječavanja nastanka neke druge štete ili čak pogibelji jer kao što smo i nebrojeno puta do sada upozoravali, vlasništvo i imovina, kako donose određena prava i benefite, tako donose i obveze i odgovornost, a veliki dio nastale štete bez obzira na elementarnu nepogodu ne bi se dogodio da uzrok štete nisu upravo ovakva neodržavana stabla.

Općina Brdovec
Načelnik Alen Prelec